#

Kom jij ons bestuur versterken?

25 Jul 2016

Op 31 augustus zal er weer een afdelingsvergadering van JD Brabant plaatsvinden. Omdat nog niet alle functies binnen het bestuur gevuld zijn, zal er ook een bestuursverkiezing plaatsvinden. Het is mogelijk om je verkiesbaar te stellen voor de functies Secretaris Pers en Politiek of Algemeen Bestuurslid. Je kan je tot aanvang van de AAV kandidaatstellen voor een bestuursfunctie, maar als je wilt dat jouw kandidaatstelling in het congresboek wordt opgenomen, zodat deze voor de AAV bekend is bij de leden, dien je voor 24 augustus een ingevuld kandidaatstellingsformulier naar secretaris.brabant@jd.nl gestuurd te hebben. 

Hieronder tref je de omschrijvingen van de verkiesbare functies:

Secretaris Pers en Politiek

De Secretaris Pers en Politiek is verantwoordelijk voor politieke inhoud van de Jonge Democraten in Brabant en Zeeland. Dat betekent dat je politieke ontwikkelingen in de gaten houdt en inschat wanneer de JD Brabant hier iets over zou moeten zeggen. Je leid het politiek team en stimuleert het debat binnen de afdeling. Ook bereid je de landelijke congressen voor, waar de JD Brabant graag gedegen input levert. Tot slot ben je  verantwoordelijk voor de aanwezigheid van de JD in de (lokale) pers en zorg je zo dus dat de JD haar mening kan laten horen in het publieke debat.

Als Secretaris Pers en Politiek ben je breed geïnteresseerd in politieke vraagstukken, volg je de politiek op lokaal en provinciaal niveau en kun je samen met anderen snel een politieke boodschap formuleren. Aan de functie zal je ongeveer 15 uur per week kwijt zijn, inclusief de bestuursvergaderingen en de wekelijkse activiteit. Ben jij degene die we zoeken?

Algemeen Bestuurslid

Als algemeen bestuurslid versterk je het bestuur op je eigen manier. Je taken zullen bestaan uit hetgeen dat jij met de andere bestuursleden overeenkomt en zelf op je neemt. Je kan zelf aangeven in op welke manier jij het bestuur wilt verstekken en zet daarmee je eigen kaders om zo aan de slag te kunnen gaan met je eigen kwaliteiten. Belangrijk is dat je snel weet waar je aan toe bent, goede afspraken maakt en weet wat je wilt doen. Ook ben je breed inzetbaar en kan je hulp bieden waar dat nodig is. Wanneer je graag iets wilt bijdragen aan de afdeling, maar meer flexibiliteit nodig hebt, dan is een functie als algemeen bestuurslid wellicht de uitkomst.

 

Op dit moment is het huidige bestuur al druk bezig met het maken van de planning en taakverdeling. Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met Mieke (de huidige voorzitter) om te kijken naar de mogelijkheden om de functies naar eigen inzien in te vullen. Dit kan via email of via een bericht op Facebook.

 

 

Categorie: Nieuws