#

JD Brabant streamt de Bossche gemeenteraadsvergadering

21 Sep 2015

Op dinsdag 22 september zullen de Jonge Democraten Brabant tijdens de raadsvergadering van de Bossche gemeenteraad een livestream opzetten. Doel hiervan is om aan te tonen hoe simpel het kan zijn om inwoners live mee te laten kijken.

 Bij de presentatie van het bestuursakkoord hebben de coalitiepartijen uitgesproken meer uit het ‘clubhuis’ te willen komen. Hier worden echter niet alle kansen benut. Bestuurslid Thijs van Rens: “De Bossche raad is steeds vaker op straat te vinden. Maar wanneer de besluiten genomen worden trekken ze zich allemaal terug in het Bestuurscentrum. Hiermee worden de transparantie en de ambitie om meer onder de mensen te zijn niet geholpen.”

Voor de Jonge Democraten is transparantie binnen de lokale politiek van groot belang.  Van Rens: “Veel beslissingen hebben directe gevolgen voor de inwoners van de stad. Zij moeten dan ook via de juiste kanalen worden geïnformeerd. Enkel achteraf via notulen of een krantenartikel is hierbij niet voldoende”.

Met het uitzenden van een livestream willen de Jonge Democraten dan ook laten zien dat het uitzenden van raadsvergaderingen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.  “Wij kunnen het met een smartphone en een vrijwilliger, waarom dan de gemeenteraad niet met alle middelen die zij tot hun beschikking hebben?” aldus Van Rens.

Voor meer informatie neemt u contact op met Thijs van Rens, secretaris Politiek Brabant via politiek.brabant@jongedemocraten.nl

Categorie: Politiek