#

JD'er van de maand januari: Liselot Dujardin

26 Jan 2020

#

Iedere maand een JD'er in het zonnetje gezet. Dat kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld een nieuw lid, iemand die afscheid neemt of iemand die iets bijzonders heeft betekend voor onze afdeling. Deze maand interviewen we Liselot Dujardin, meerdere keren secretaris geweest, winnares van de Boris IJlandtrofee en van grote waarde voor onze afdeling. Dus hoog tijd voor een interview.


Waarom ben je ooit lid geworden van de JD (en D66)?

Wil je het sociaal gewenste antwoord of het eerlijke antwoord? Ik denk dat D66 inderdaad het radicale redelijke alternatief is in dit politieke landschap. En de JD is de kritische luizenpluizer die oprecht het verschil maakt binnen de partij. Volledige en alomvattende steun voor allebei was sinds mijn meerderjarigheid dus direct vanzelfsprekend.

 

Waarom ben je actief geworden?
Vanwege alle woest aantrekkelijke mensen die ook actief waren.

 

Welke functies heb je allemaal gedaan binnen de JD?

Ik was commissievoorzitter van klein onafhankelijk Brabant, Algemeen secretaris (of wat ervoor door moest gaan) bij Wijnen I, II en De Wit II, ik organiseerde het meest fabeltastische congres ooit mee in Venlo met een super episch congresteam, ik ben trainer, maar vooral in Brabant, o en ik ben de laatste winnaar van de Boris IJlandtrofee en nu dus JD’er van de maand. Voor al mijn verdere functies bij de JD verwijs ik je door naar mijn Linkedin-pagina.


 


Wat was het gekste wat je hebt meegemaakt bij de JD Brabant?
Ik heb hier zoveel gekke dingen meegemaakt dat ik nu echt nergens meer van sta te kijken.

 

Wat was het leukste wat je hebt meegemaakt?
Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt dat ik overwoog om over het JD-bestaan te vloggen, maar ik was steeds te laat met filmen.

 

Waar heb je je het meest aan geïrriteerd bij de JD?

Dat men mekaar zoveel veren in de kont steekt, daar hebben ze bij D66 ook een handje van. Een zeer gerespecteerd mede-lid, Eliana, (hebben jullie al een JD’er van de maand februari? Ik vind dit zo’n leuke rubriek!) stelde het daar eens aan de kaak. Wouter [Koolmees, red.] noemde het toen EEN POSITIEF RONDJE. Echt. Zum. Kotsen.


 

Als je het over mocht doen, wat had je anders gedaan?
Alleen al voor die opmerking verdient Eliana de titel JD’er van de maand. En weet je, ze is ook vet aardig in het echt!

 

Wat was jouw lievelingsbestuur in Brabant waar je zelf niet in zat?

Ik had wel veel matties in De Wit I zitten en veel van hen lezen deze nieuwsbrief, dus ik benoem dit bestuur! O en natuurlijk ook alles van Ruland, en nu van Becker, echt ik ben fan.


Wil je nog een JD’er in het zonnetje zetten?
Als jij de tuinstoel van Buma klaarzet voor Thijs, zet ik de 50+ zonnebrand klaar.

 

Wie verdient er een schop onder de hol?
NILS KOM JE MOTIES EENS VERDEDIGEN JONGE.


Wat is je lievelingseten? (recept mag)
JD-groentesoep.

 

Wat is je lievelingskleur?
JD-groen.

 

Lievelingsfilm?
Jojo Rabbit. Hij draait nog in de bioscoop, dus gaat dat zien!

 

Lievelingsbier?

Ouwe lullenbier: Westmalle dubbel met een beetje siroop. En de glazen waar het in geserveerd wordt zijn ook prachtig!


Lievelingsboek?
Congresboek Venlo.

 

Wie is jouw lievelings JD’er?
Hier ga ik niet op in. Graag de volgende vraag.

 

Is er een les die je door wil geven?

Neem het allemaal niet te serieus. JD is leuk en jongeren zijn leuk en veel van de politiek op vrijwillige basis is ook leuk dus geniet!


Wat zou je tegen een nieuw lid willen zeggen?
Proficiat met je keuze! Kom naar de activiteiten, en vooral naar de borrels in Den Bosch!

 

Wat is er nog niet benoemd?
Kan Joris Hetterscheid alvast worden benoemd als JD’er van de maand maart vanwege dit fantastische interview?


 

Categorie: Weblog