#

Jonge Democraten Brabant vinden nieuwe coalitie Brabant geen reden tot protest

08 Mei 2020

De afgelopen weken is bekend geworden dat partijen CDA, VVD, en Forum voor Democratie een coalitie gaan voeren voor het provinciestuur van Noord-Brabant. Deze ontwikkelingen hebben ertoe gezorgd dat de jongerenpartijen van de PvDA en Groenlinks een online protest tegen de coalitie zijn gestart. De Jonge Democraten Brabant laten weten niet mee te doen met deze online manifestatie.

 

De Jonge Democraten Brabant vinden dat elke partij, ongeacht hun politieke kleur, het recht heeft om deel uit te maken van een coalitie. Natuurlijk zijn wij ons bewust van de grote inhoudelijke verschillen tussen ons eigen gedachtegoed en die van FvD, en zien wij liever een coalitie met D66. Echter, FvD heeft stemmen gekregen van kiezers uit Noord-Brabant, wat betekent dat ook zij een deel van de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen.

 

“Campagnevoeren tegen een partij is begrijpelijk in de verkiezingstijd, maar nu voert men campagne tegen een groot deel van de mensen in Noord-Brabant die heeft gestemd. Een ruk naar rechts zou uiteraard jammer zijn, maar als democratische partij moet je soms ook accepteren dat de uitkomst anders is dan je had gehoopt", aldus voorzitter van Jonge Democraten Brabant, Annelies Becker.

 

Het fundament van ons politieke systeem berust op goed samenwerken, op in gesprek gaan met elkaar, en op samen tot oplossingen komen. Met deze overtuiging hebben de Jonge Democraten Brabant dan ook besloten de onderlinge contacten met de Politieke Jongeren Partijen van Nederland te behouden, maar níet mee te doen aan een protest tegen de coalitie.   

Categorie: Nieuws Politiek