#

Oproep aan jongeren: ga stemmen!

12 Mei 2019

Tijdens de afgelopen verkiezingen van het Europarlement ging slechts 18% van de jongeren naar de stembus. Dit is natuurlijk heel zorgelijk voor de toekomst voor Europa. Juist jongeren hebben een andere kijk op de toekomst van Europa in vergelijking met ouderen.

Daarom doen we als Jonge Democraten Brabant een oproep aan alle jongeren! Ga 23 meinaar de stembus!

Maar waarom dan?
Vaak wordt gedacht ‘mijn stem doet er toch niet toe’. Toch doet de Europese Unie een hoop. Een goed voorbeeld is natuurlijk het verdwijnen van de roamingkosten. We kunnen nu data gebruiken in de hele EU zonder dat we daar extra voor hoeven betalen. Maar voor jongeren is natuurlijk ook het Erasmusprogramma, waarmee je 3 tot 12 maanden in het buitenland kunt studeren niet geheel onbelangrijk. Ten slotte worden veel producten goedgekeurd met het CE keurmerk, zodat we zeker weten dat het veilig is om te gebruiken.

En in Brabant dan?
Deze dingen vertalen zich ook op lokaal niveau. Een voorbeeld daarvan is dat de EU bijdraagt aan de Brainport regio. De TU Eindhoven, ASML en Philips hebben bij elkaar 130 miljoen euro subsidie gehad voor meer dan 200 innovatie- en onderzoeksprojecten. Het nieuwe (en ook heel duurzame) gebouw op de campus van de TU/e genaamd Atlas is dan ook mede gefinancierd door de EU. De steun van de EU voor deze regio zorgt dus niet alleen voor een goede opleiding voor jongeren, maar ook voor genoeg werkgelegenheid, nu en voor de toekomstige generatie.

Categorie: Nieuws Politiek