Nieuws

Congresboek online!

Het congresboek voor het  aankomende afdelingscongres van zaterdag 10 juni 2017 (om 14.00 uur in café Karel, Tilburg) kun je hier vinden! 

Sluit je aan bij het twinningteam!

Voor de aankomende twinning in oktober, is JD Brabant op zoek naar kandidaten voor het twinningteam!

Een twinning is een uitwisseling met een andere politieke (liberale) jongerenorganisatie in het buitenland. Het Twinningteam van 4 tot 5 leden zal de voorbereidingen in goede banen leiden: zij bepalen ook de bestemming als ook het programma. Scroll voor meer informatie over de functie naar beneden. Je kunt reageren op de vacature tot 1 juni 23:59 uur door te mailen naar brabant@jongedemocraten.nl.

Het Twinning-team legt contacten met de buitenlandse zusterorganisatie, zorgt voor een programma, slaaplocaties, excursies en/of sprekers, de begroting, eventuele sponsoren, programmaboekjes, informatievoorziening vooraf en tijdens de twinning en nog veel meer! In de aanloop naar de twinning zul je meerdere malen vergaderen met het Twinning-team. Het team vergadert minimaal eens per maand, en vaker indien dat nodig blijkt. Daarnaast onderhoud je regelmatig contact met het bestuur van JD Brabant over de vorderingen van de Twinning.

De ideale kandidaat:

  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Heeft goede communicatieve vaardigheden;
  • Kan goed samenwerken;
  • Heeft ervaring met het organiseren van activiteiten of evenementen;
  • Is bereid om tijd te investeren in de voorbereiding. Gemiddeld zul je zo’n 5 uur per week kwijt zijn met je werkzaamheden. In het begin kan dit minder zijn, maar vlak voor de Twinning neemt dit natuurlijk toe.

    Je kunt reageren op de vacature tot 1 juni 23:59 uur door te mailen naar 
    brabant@jongedemocraten.nl.Nieuw afdelingsbestuur gekozen

Tijdens het afdelingscongres van 10 december hebben de leden een nieuw bestuur verkozen. Het bestuur De Wit II heeft de volgende samenstelling:

Voorzitter: Mieke de Wit
voorzitter.brabant@jd.nl 
Algemeen Secretaris: Liselot Dujardin
secretaris.brabant@jd.nl 
Penningmeester: Michiel Ruland
penningmeester.brabant@jd.nl
Secretaris Pers & Politiek: Thijs van Rens
politiek.brabant@jd.nl
Secretaris Organisatie: Stijn Wenders
organisatie.brabant@jd.nl 

Wij bedanken de aftredende bestuursleden Marijn Kijff, Mariska Machiels en Danny Gloudemans voor hun inzet en wensen het nieuwe bestuur veel succes!

Tijdens de afdelingsvergadering is eveneens een nieuw lid van de Kascommissie verkozen. Die bestaat nu uit de volgende leden: Mark de Groot en Ruben van den Bulck


Ook de aftredende kasco-leden Arend Radius en Jurrien Cerneus bedanken wij voor hun inzet!
Het afdelingscongres komt er weer aan!

Op zaterdag 10 december zal het afdelingscongres plaatsvinden. Hier zullen onder andere een bestuursblok, verkiezingsblok, financieel blok en een inhoudelijk blok op de agenda staan. 

Voor het afdelingsbestuur zijn we nog op zoek naar kandidaten voor het afdelingsbestuur. Meer informatie over de functies die open staan vind je hier. Ook zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om een jaar lang een plek in de kasco in te nemen. Kijk hier voor meer informatie.

Tot slot gelden voor het afdelingscongres een aantal deadlines. Deze gelden voor publicatie in het congresboek.

Kandidaatstelling bestuur of kasco     2 december om 23.59
Politieke Moties 2 december om 23.59
Amendenmenten 2 december om 23.59
Organimo's 2 december om 23.59
AR-Wijzigingen 25 november om 23.59
Wijzigingen op de begroting 25 november om 23.59

Inhoudelijke voorstellen kunnen worden ingediend via het congresvoorstelsysteem

Heb je nog vragen? Deze kan je altijd sturen naar Brabant@jd.nl

 

Zoekertje: KasCo-leden

De afdeling Brabant is niet alleen op zoek naar nieuwe bestuursleden, ook voor de Kascommissie zoekt de afdeling naar verse aanwas! Omdat helaas in december het mandaat van twee van de huidige leden van de Kasco afloopt, zijn wij op zoek naar één á twee leden die op de centjes van vereniging willen passen.

De Kascommissie controleert of de boekhouding van de afdeling correct is en heeft daarnaast een adviserende rol bij complexe of hoge uitgaven. Als lid van de kascommissie zul je normaliter enkele uren in de periode voorafgaande aan de halfjaarlijkse AAV spenderen aan het controleren van de boekhouding.

Is dit iets voor jou? Stuur dan een ingevuld kanidaatstellingsformulier naar brabant@jd.nl. Als je dit voor 2 december om 23.59 doet, zal je kandidaatstelling worden opgenomen in het congresboek.Nieuws

Congresboek online!

Het congresboek voor het  aankomende afdelingscongres van zaterdag 10 juni 2017 (om 14.00 uur in café Karel, Tilburg) kun je hier vinden! 

Lees meer...

Politiek

Een (zo goed als) gekozen burgemeester

Tilburg, Etten-Leur en ’s-Hertogenbosch: drie Brabantse steden die komende periode op zoek gaan naar een nieuwe burgemeester. De ene gemeente heeft de sollicitaties al ontvangen, de ander staat net...

Lees meer...

vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
woensdag 20 september 20:00
Biesboschbattle - Brabant
vrijdag 13 oktober 13:00
Twinning JD Brabant: Rabat - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten