#

JD'er van de maand

JD'er van de maand juni: Mathijs van der Loo

03 Jun 2020

#

Iedere maand wordt er een JD'er in het zonnetje gezet. Dat kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld een nieuw lid, iemand die afscheid neemt of iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor onze afdeling. Deze maand interviewen we Mathijs van der Loo. Mathijs is al lang een actief lid van JD Brabant en heeft veel voor de vereniging betekend. Op de AAV in januari redde Mathijs het bestuur door zich in de pauze te kandideren voor KasCo! Naast de JD houdt hij ook erg van schrijven en van fotografie. Mathijs heeft in juni dan ook de bestuursfoto’s genomen.

Lees verder

JD'er van de maand mei: Loes Klaren

04 Mei 2020

#

Iedere maand wordt er een JD'er in het zonnetje gezet. Dat kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld een nieuw lid, iemand die afscheid neemt of iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor onze afdeling. Deze maand interviewen we Loes Klaren. Loes is een zeer actief lid van JD Brabant en heeft heel veel voor de vereniging betekend. In april heeft ze een hele mooie lezing gehouden over vonnisafspraken en de veranderingen in het Nederlandse rechtssysteem. Loes is student rechtsgeleerdheid en heeft stage gelopen bij het Hof in Den Bosch. Deze Brabantse ga je ooit nog tegenkomen in een rechtbank, maar dan niet als verdachte natuurlijk!

Lees verder

JD'er van de maand april: Josine van den Elsen

06 Apr 2020

#

Iedere maand wordt er een JD'er in het zonnetje gezet. Dat kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld een nieuw lid, iemand die afscheid neemt of iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor onze afdeling. Deze maand interviewen we Josine van den Elsen. Josine werkt voor het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap en daarnaast doet ze vrijwilligerswerk voor het Ronald McDonald Huis. Ze woont samen in het mooie Tilburg en heeft voor maar liefst drie vrouwelijke D66’ers gewerkt. Sigrid Kaag, Kajsa Ollongren en momenteel werkt ze voor Ingrid van Engelshoven.

Lees verder

JD'er van de maand maart: Chris Dams

05 Mrt 2020

#

Iedere maand wordt er een JD'er in het zonnetje gezet. Dat kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld een nieuw lid, iemand die afscheid neemt of iemand die iets bijzonders heeft betekend voor onze afdeling. Deze maand interviewen we Chris Dams, beter bekend als Sjefke. Hij is sinds januari algemeen bestuurslid in het bestuur van D66 Eindhoven. Maar wat misschien veel belangrijker is, is dat hij zich enorm heeft ingezet voor JD Brabant!

Lees verder

JD'er van de maand februari: Jelle Heijne

10 Feb 2020

#

Iedere maand wordt er een JD'er in het zonnetje gezet. Dat kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld een nieuw lid, iemand die afscheid neemt of iemand die iets bijzonders heeft betekend voor onze afdeling. Deze maand interviewen we Jelle Heijne. Hij is in januari samen met andere jongeren van over de hele wereld, in Abu Dhabi gaan praten over de energietransitie en kansen voor een duurzame toekomst. Klimaatdrammerwaardig! Lees het artikel van de Cursor hierover hier.

Lees verder