#

Politiek

Brabant heeft weer een nieuw bestuur!

25 Jun 2019

Afgelopen zaterdag heeft Brabant weer haar nieuwe bestuur gekozen. Bestuur Becker I is een feit. Met zelfs vier bestuursleden zijn we de laatste staande afdeling onder de grote rivieren. Komend half jaar hopen Annelies Becker (voorzitter), Jeffrey Verlegh (Algemeen Secretaris), Joris Sauvé (penningmeester) en Joris Hetterscheid (Algemeen Bestuurslid) weer de leden naar activiteiten te slepen. Ledenbinding en werving zal dan ook de focus zijn. 

Lees verder

De Boris Ijlandtrofee

04 Jun 2019

Het jaar is weer voorbijgevlogen en dat betekent dat we weer iemand in het zonnetje mogen zetten! We hebben deze trofee inmiddels alweer acht keer uit mogen reiken. Mieke de Wit was de laatste winnares vanwege haar inzet voor de afdeling. Deze traditie is al in 2010 bedacht en in 2011 kreeg de eerste persoon de 'Brabant ereprijs'. De winnaar was de oud-voorzitter Boris Ijland en zo ontstond de nieuwe titel. 

Lees verder

JD Brabant zoekt een nieuw bestuur

29 Mei 2019

Lieve leden, 
Zoals in de nieuwsbrief van juni al aangekondigd is, is de JD Brabant is op zoek naar bestuursleden. We willen graag een actieve afdeling zijn en blijven en zijn daarom op zoek naar leden die het leuk vinden om het betuur te komen versterken. We hopen komende periode weer op minimaal 5 bestuursleden. Om je een beeld te geven van wat er van je verwacht wordt, vind je hier de functieprofielen. Mocht je meer willen weten, dan kan je natuurlijk contact opnemen met de huidige bestuursleden. Hier vind je het  kandidaatstellingsformulier, dat kun je mailen naar brabant@jd.nl We hopen dat de leden uit veel kandidaten kunnen kiezen op 22 juni!

Lees verder

Oproep aan jongeren: ga stemmen!

12 Mei 2019

Tijdens de afgelopen verkiezingen van het Europarlement ging slechts 18% van de jongeren naar de stembus. Dit is natuurlijk heel zorgelijk voor de toekomst voor Europa. Juist jongeren hebben een andere kijk op de toekomst van Europa in vergelijking met ouderen.

Daarom doen we als Jonge Democraten Brabant een oproep aan alle jongeren! Ga 23 meinaar de stembus!

Lees verder

Van spoorboekloos reizen naar grensoverschrijdend treinen

13 Sep 2017

"Beste reizigers vandaag rijden er niet vier maar zes intercity’s per uur van Amsterdam naar Eindhoven via Utrecht en Den Bosch." De Jonge Democraten Brabant, zien dit als een positieve ontwikkeling, omdat hiermee de Randstad nog beter verbonden wordt met Brabant. Per slot van rekening is Brabant de tweede economische motor van Nederland. Een belangrijke oorzaak van deze bloeiende economie is de lokale, nationale en internationale werking. Voorzitter Michiel Ruland: "Het is goed dat Brabant erkent wordt als belangrijke speler in Nederland, maar zijn de zuiderburen niet minstens zo’n belangrijke partner voor Brabant als de Randstad?’

Lees verder